Jongerenproject 2019

De Nederlands Zuid-Afrikaanse Vereniging (NZAV) organiseert sinds 1975 het Jongerenproject. Dit is een uitwisselingsproject tussen Nederlandse en Vlaamse studenten enerzijds en Zuid-Afrikaanse en Namibische studenten anderzijds. Om het jaar komt een groep Zuid-Afrikaanse en Namibische studenten naar Nederland en Vlaanderen. In het tussenliggende jaar is dit precies omgekeerd. In deze korte tijd maken de deelnemers van deze reis op een zo breed mogelijk terrein kennis met de bezochte landen. Onder andere door de studenten enige tijd onder te brengen bij gastgezinnen.

Waarschijnlijk zal er in 2019 weer een groep studenten uit Zuid-Afrika en Namibië naar Nederland en Vlaanderen komen. Voor deze groep zijn wij op zoek naar gastouders. De studenten zullen in de zomer de regio Den Haag/Leiden en Amsterdam verblijven bij gastouders.

Het is de bedoeling van de NZAV om via het gastouderschap de studenten kennis te laten maken met het dagelijks leven in Nederland. Daarom vragen wij om de logee, naast een slaapplek, ook ontbijt en, meestal, het avondeten te voorzien. Soms zullen de studenten een ‘kospakkie’ voor onderweg nodig hebben. Ook vragen wij de gastouders om de studenten ’s ochtends op het centrale verzamelpunt af te leveren, of voor vervoer daar naartoe te zorgen.

Natuurlijk leert u elkaar pas echt kennen wanneer u het gesprek aangaat over de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende landen. Er zal dan ook ‘vrije tijd’ bij de gastouders worden ingeruimd in het programma. Onze ervaring leert dat u in veel gevallen interessante contacten zult opdoen, waar u wellicht in de toekomst voor uw eigen vakantie gebruik van kunt maken! De meeste gastouders ervaren het bezoek als een gezellige tijd.

Als u zin en tijd heeft om in bovenstaande periode een aantal dagen/nachten gastouder te zijn voor één of meerdere studenten, dan kunt u de commissie bereiken via studiereis@zuidafrikahuis.nl

Als u besluit om gastouder te worden, ontvangt u van ons aller eerst een bevestiging. Te zijner tijd volgt uitgebreide informatie over wat u kunt verwachten